Nazolabial Dolgu Nedir? Öncesi Sonrası İstanbul Fiyatları

 Nazolabial Dolgu Nedir? Öncesi Sonrası İstanbul Fiyatları

Günümüzde pek çok insan estetik bakımdan daha güzel veya sağlıklı görünmek için bazı yöntemlere başvurmaktadır. Bunlardan bir tanesi ise nazolabial dolgudur. Nazolabial dolgu; burnun yanındaki hatlardan dudağın kenar kısımlarına doğru inen çizgilerin kapatılması amacıyla gerçekleştirilen bir uygulamadır. Söz konusu bu istenmeyen çizgilerin doğmasında ise pek çok etken bulunmaktadır. Genetik, yaşlılık, çevre faktörleri, psikolojik durumlar gibi pek çok faktör, bu çizgilerin ortaya çıkmasına neden olabilmektedir.

Zaman geçtikçe ortaya çıkma zemini bulan bu çizgiler, stres, hava kirliliği, sigara kullanımı gibi faktörlerin de etkisiyle, iyice belirgin olur ve erkenden ortaya çıkabilir. Bu durumda nazolabial dolgu tekniğinden faydalanmak gerekebilir.

Nazolabial Dolgu

Nazolabial Dolgu Nasıl Yapılır?

Uygulamayı yaptırmak isteyen hastanın şikayetleri öncelikle belirlenmelidir. Bu şikayetlerden sonra dolgunun hangi miktarda uygulanacağı hesaplanmalıdır. Böylece uygulama sonrası yaşanabilecek olan sorunlar minimum seviyede tutulacaktır. İşleme başlamadan evvel uygulama yapılacak bölge anestezik topikal ürünler vasıtasıyla uyuşturulur. Bireyin talebine bağlı olarak bölgesel anestezi kullanılabilir. Nazolabial dolgu ince yapıya sahip iğne ya da kanül aracılığıyla ilgili çizgilere enjekte edilir. Diğer dolgu işlemlerinden farklı olarak bu dolgu türünde tek sefer ile büyük oranda dolgu verilmesi tercih edilmez. Elde edilen sonucun en organik ve sağlıklı seviyede olabilmesi adına, kontrollü ve biraz daha az hacimli bir işlem gerçekleştirilir. Hastanın mimiklerinde ya da gülüşünde herhangi bir değişiklik olup olmadığı gözlemlenmelidir. Daha orantılı ve güzel bir sonuç elde etmek için uygulama iki seans ile tamamlanmalıdır.

Nazolabial Dolgunun Etkisi Ne Zaman Görülür?

Nazolabial dolgu işlemini takip eden birkaç gün içinde etkiler gözlemlenebilir. Bu dolgu türünde etkilerin görülme süresi oldukça hızlıdır. Tam etkilerin görülmeye başlaması 1 hafta veya 2 haftayı bulabilir. Bu süre zarfından sonra dolgunun olumlu sonuçları iyiden iyiye fark ve ayırt edilebilir olacaktır.

Nazolabial Dolgu Kalıcılığı

Bu dolgu uygulamasında kalıcılık süresi için garanti ve net bir sayı verilmemektedir. Hastadan hastaya göre farklılık arz eden dolgu uygulamasının yaklaşık olarak 9 ay ila 18 ay arasında bir ömrü mevcuttur. Bu kalıcılık süresi, cildine uygulama yapılan kişinin çevresel koşulları, sigara tüketimine, kullanılan malzemenin dayanıklılığına bağlı olarak da farklılık gösterebilmektedir. Nazolabial dolgu sonrasında kaçınılması lazım olan ve yapılması geren bir takım durumlara ayak uydurmak, dolgunun etki süresini arttıracaktır.

Nazolabial Dolgu Ne Sıklıkla Uygulanmalıdır?

İlk yapılan uygulamanın akabinde şayet kişinin beklentisi karşılandıysa, bir sonraki işlem, ilk işlemin üzerinden 6 ay geçtikten sonra tekrardan yapılabilir. Yapılan ilk üç uygulamanın sonuçlarına bakılarak sonrasında yılda bir kez olarak hastanın talebi doğrultusunda yapılabilmektedir.

Nazolabial Dolgu Sonrasında Toparlanma

İşlem sonrasında topaklanma, sarkma, şişme gibi problemlerin görülebileceği durumlarda endişe edilmemelidir. Uygulamadan hemen sonra beklemeden yeni bir işlemin yapılması ortaya çıkmış olan olumsuz neticeyi daha da arttırabilmektedir. Bu yüzden yan etkilerin silikleşmesini beklemek ve komplikasyonları azaltıcı önerileri dikkate almak en sağlıklı seçenektir. Yanlış bir müdahaleden kaçınmak için hekiminizin size bildirmiş olduğu uygun randevu zamanını beklemek ve kişinin kendi başına müdahaleden kaçınması en sağlıklı yoldur. Estetik işlemlerde cildin bu işlemi kabul etme ve işlemin etkileriyle ve kazanımlarıyla bütünleşme süreci mevcuttur. Özellikle cilt estetiği alanında iyileşme sürecinin doğru gözlemlenmesi önemlidir. Cilt yeni yapılan işlemi doğrudan ve ani bir biçimde kabul etmekte zorlanabilir.

Nazolabial Dolgu Öncesi ve Sonrası

Uygulama sonrası ödem rastlanılabilir bir durumdur. Nazolabial dolguda, uygulama bölgesinin kılcal damarlar bakımından son derece yoğun ve aktif olmasından dolayı ödem oluşma olasılığı da artacaktır. İşlem sonrası ödem riskinin minimum düzeyde tutulabilmesi için aspirin ve türevini kapsayan kan sulandırıcı ilaç tedavileri, işlemden en az 7 gün öncesinde kesilmelidir. Nazolabial dolgudan sonra topaklanmanın görülmemesi için işlem gören yerlere yapılan hafif masajlar ciddi bir öneme sahiptir. Nazolabial dolgu sonrası topaklanma, şişlik ve sertlik durumuna karşı tedbir almak için işlemin öncesinde ve sonrasında alakalı bölgeye hafif masajlar yapılabilir. Dolgu işlemi sonrasında dolgu yapılan bölgede ağrı, renk değişimi gibi durumların meydana gelmesi halinde ise en kısa sürede hekiminize başvurmanız gerekmektedir.

Nazolabial Dolgu öncesi sonrası nedir Nazolabial Dolgu öncesi sonrası

Yorumlar (0)

* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!