Diş beyazlatma uygulamaları ile bembeyaz gülüşlere kavuşabilirsiniz. Peki hangi diş beyazlatma yöntemi sizin için daha uygun? İşte diş beyazlatma yöntemleri ve diş beyazlatma fiyatları. Peki diş beyazlatma nedir ve nasıl yapılır?
Diş Beyazlatma Nedir?
Diş minesiyle uyumlu özel ürünlerin uygulanmasıyla diş renginin açılması ve dişlerin beyazlatılması işlemi en kolay estetik tedavilerin başında gelmektedir. Diş beyazlatma işleminin İngilizce tıbbi ismi Bleaching olarak tanımlanmıştır. Bleaching işlemi, çeşitli dişe uyumlu kimyasal ürünler uygulayarak diş renginin olumlu oranda açılmasını hedefleyen bir tedavi formudur.
Diş Beyazlatma Yöntemleri
Başlıca ofis tipi diş beyazlatma yöntemleri ortalama 1 saat kadar süren, diş lekeleri ve diş sararmasını gideren tedavilerdir. Diş beyazlatma yöntemleri Office Bleaching (Profesyonel Diş Beyazlatma) ve Home Bleaching (Ofis Tipi Diş Beyazlatma) olarak temelde ikiye ayrılmaktadır.
Office bleaching
Office Bleaching yöntemi, ev tipi veya alternatif tedavilerle kullanılan yöntemlerin yetersiz kaldığı ya da yapılmak istenmediği durumlarda kullanılır. Office Bleaching yöntemi, tıbbi bir tedavi olup, uzman hekimler tarafından uygulanmaktadır.
Genelde bu yöntem bir seansta gerçekleştirilir. Burada diş etlerine müdahalede bulunulduktan sonra dişleri beyazlatma niteliği olan bir tür özel jel kullanılır. Jelin beyazlatma amacını başarıyla gerçekleştirmesi için yanı sıra kullanılması gereken bazı desteklere ihtiyacı vardır. Bunlar halojen teknolojisi, lazer ya da LED ışık gibi cihazlardır. Jel sürüldükten sonra verilen özel ışıklar sayesinde dişler beyazlatılmaktadır.
Office Bleaching Uygulamasına Kimler Uygun Değildir?
- Reşit olmayan kişiler ve gençler
- Hamilelik döneminde olanlar
- Fotoreaktif ilaç kullanan kişiler
- Kemoterapi gören ya da belli bir kanser türünü tedavi eden bir süreçte olan bireyler
- Ağır seyreden bir diş eti sorunu yaşayan veya diş minesi tabakasında anormallikler bulunan kişiler
Office Bleaching uygulamasına uygun olmayan bir grupta değerlendirilirler. Bu kişiler değerlendirme sonucunda tedavi edilebilir ancak sıkı bir denetim ve tetkik sürecinden geçmeleri istenebilir. Bu ayrıca hepsi için geçerli değildir. Örneğin kanser tedavisi gören kişilerin veya genç olan kişilerin kesin surette Office bleaching tedavisinden yararlanmamaları gerekmektedir.
Ayrıca diş beyazlatma yöntemleri süt dişlerine uygulanmamalıdır. Bu durum diş sağlığına genel ölçekte zarar verebilen unsurların başında gelmektedir.
Home bleaching
Bu yöntem kısaca ev tipi diş beyazlatma olarak adlandırılmaktadır. Bu yöntemde uzman doktor diş yapısı ölçülerini alarak bu bilgileri laboratuvara bildirir. Böylece kişiye uygun, diş yapısına oturabilen, ince olan ve rengi şeffaf bir tür diş plağı üretilir. Bu plak günün belli vakitlerinde ve jel yardımıyla dişlere takılır. Genellikle bu durum uyku öncesi önerilir. Uyku süresince kişi ağzında bu plakla yatar. Toplam tahmini iyileşme süresi ortalama 1 ya da 2 haftadır.
Ev tipi diş beyazlatma yöntemi sırasında çay kahve tüketiminden olabildiğince uzak durulması gerekmektedir. Bu tedavi günde 5 ila 8 saat arasında uygulanabilmektedir. Bu süre zarfında sigara, kırmızı veya beyaz şarap, alkol tüketimi ve kötü beslenme diş sağlığını olumsuz etkileyen unsurlardır.
Diş Beyazlatma ve Temizleme Arasındaki Fark
Diş beyazlatma tamamen dişlerdeki sararma, lekelenme ve mine sorunlarıyla ilgilidir. Temizleme ise geniş bir tedavi süreci olup, diş etinden genel ağız içi yapıya kadar kapsayıcı olabilmektedir.
Dişlerin Rengi Neden Değişir?
Dişlerde renk değişimi ve beyazlığın yitirilmesinin birden fazla etkili nedeni mevcuttur.
- Siyah çay tüketimi
- Kahve tüketimi
- Zararlı gıdalar
- Şeker ağırlıklı beslenme
- Sigara veya tütün ürünü kullanımı
- Diş fırçalarken yapılan hatalar
- Kronik veya geçici bir takım hastalıkların etkileri
- Dişlerde aside maruz kalmak veya uzun vadeli asitli içecek tüketimi
- Uzun süren antibiyotik kullanımı
- Flor maruziyeti
- Yaşlanma süreci
- Uzun süren kırmızı şarap tüketimi
Bu nedenler ortadan kaldırılarak veya azaltılarak, istenen diş beyazlığına erişme konusunda bir adım atılabilir.
Muhtemel Yan Etkiler
Diş beyazlatmanın genellikle en fazla 2 hafta içinde sona eren belli başlı yan etkileri mevcuttur. Bunlar aşağıdaki gibi sıralanabilir:
- Diş ve diş etinde hassasiyet
- Diş minesinde aşınma
- Yanma hissi
Bütün bu yan etkilerin arasında en sık rastlanılanı diş hassasiyetidir. Dişlerde hassasiyet sıcak, soğuk, tatlı ve ekşi yiyecek ve içecekler tüketildiği zaman baş gösterir. Uzman hekimler hassasiyet sakıncasına karşı diş minesini koruyan bir takım jelleri dişlerinize uygulayabilirler. Bu durumda hassasiyet yan etkisinin doğma ihtimalini azaltırlar. Yan etkilerin fazlalaştığı durumda tedavi olduğunuz kuruma başvurmanız gerekebilir.
Diş Beyazlatma Öncesi Sonrası Fotoğrafları
Diş beyazlatma işlemi yaptıranların yorumlar ve öncesi sonrası fotoğrafları;
Diş Beyazlatma İstanbul Doktor Fiyatları
Diş beyazlatma doktor fiyatı almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!