Tüp Mide Ameliyatı Olanların Öncesi Sonrası ve Fiyatları

 Tüp Mide Ameliyatı Olanların Öncesi Sonrası ve Fiyatları

Tüp mide ameliyatı ile obezite probleminden kurtulanların sayısı oldukça fazladır. Başarı oranının çok yüksek olması, risklerinin diğer yöntemlere göre daha az olması tüp mide ameliyatını öne çıkaran özelliklerde birisidir. Peki tüp mide ameliyatı nedir, nasıl yapılır?

Tüp Mide Ameliyatı Nedir?

Mide küçültme ameliyatı veya tüp mide ameliyatı kapalı cerrahi (laparoskopik ameliyat) tekniğiyle gerçekleştirilen, mideyi muza benzer bir tüp şekline çevirerek yapılan bir uygulamadır. Bu uygulamada midenin yaklaşık olarak %80 kadarı staple ismi verilen bir aletin yardımıyla alınır. Midenin büyük oranda küçülmesiyle beraber, obeziteden muzdarip hastalar zayıflama sürecine hızlı bir giriş yaparlar.

Tüp Mide Ameliyatı nedir

Tüp mide ameliyatından sonra yoğunlukla zayıflama durumu, işlemin üzerinden 1 yıl geçene dek devam etmektedir. Bu süre zarfında önemli bir kilo kaybı kaydedilir. Bu ameliyattan sonra spor ve uzmanların yönlendirmesinde beslenme programları uygulanabilmektedir.

Obezite nedir?

Son 15 senedir tüm dünyada hızla artan obezite vücut kitle endeksinin çok fazla olduğu, hızlı bir kilo alma sürecinin görüldüğü bedensel bir rahatsızlıktır. Ülkemizde verilere göre obezite oranı birçok Avrupa ülkesinden daha fazladır. Obezite son bulgulara göre 11’den fazla hastalığa neden olmaktadır. Bunların arasında diyabet, kalp hastalıkları, bazı kanser türleri, eklem bozuklukları, bel fıtığı da yer almaktadır. Çok ciddi sonuçlara yol açma potansiyeli olan obezitenin kesin tedavilerinden birisi de obezite cerrahisi alanında sayılan tüp mide ameliyatıdır.

Obezite Cerrahisi Nedir?

Obezite cerrahisi özellikle mideyi temele oturtarak, genellikle kesiler kullanılarak yapılan ve zayıflama amacını güden bir tedavidir. Obezite cerrahisi diyet programları ve egzersiz hareketleriyle zayıflayamayan, bunların yetersiz kaldığı, ilaç tedavilerinin uzun süre yanıt vermediği bireylere uygulanmaktadır. Obezite cerrahisinden faydalanabilmek için vücut kitle endeksinin bir hayli yüksek olması gerekmektedir. Hafif düzeydeki şişmanlıklar için obezite cerrahisi tavsiye edilmemektedir. Bazı obezite cerrahisi türlerinde vücut kitle endeksinin 40 ve yukarısı olması gerektiği belirlenmiştir. Çeşitli yöntemlere göre bu oran düşebilir veya artabilir.

Kalıcılık açısından en etkili obezite tedavisi bu cerrahi yöntemler tarafından tesis edilmektedir. Tüp mide ameliyatında bu durum, midenin bir kısmının alınıp şekillendirilmesiyle gerçekleştirilmektedir. Obezite cerrahisi tedavilerinin kalıcı olmasının ana nedeni, doğrudan midede değişimler yaparak, hayat boyunca iştahı ve sindirimi dengeye oturtmasından kaynaklanmaktadır. Uzun lafın kısası; obezite sorununu kökten çözen tedaviler olmasından kaynaklanmaktadır.

Tüp Mide Ameliyatı Sonrası

Yaklaşık 4 hafta boyunca çorba ve sıvı gıdalar alınmalıdır. Birinci aydan sonra, uzman hekimlerin yönlendirmesiyle beraber püre veya yumuşak gıdalara yavaştan geçiş yapılabilir. Beslenmeye mide işlem gördüğü için ayrıca dikkat edilmelidir. En az 8 hafta sonra normal bir beslenme şekline dönüş yapılabilir. Bu durumda yine çok baharatlı besinler gibi ağır yiyecekleri pek tercih etmemek sağlıklı olacaktır.

  1. Gün: İnek sütü, yarım yağlı süt veya soya sütü
  2. Gün: Doktor tavsiyelerine uygun protein tozu

Şeklinde bir program ayarlanabilir. Daha sonrasında:

  1. Gün: Yağsız diyet yoğurdu
  2. Gün: Hafif ve blender ile yapılan çorba türleri

Bir süre bu şekilde sıvılarla beslenmek, iyileşme sürecinin gidişatı bakımından oldukça önemlidir. Ezogelin veya mercimek gibi midede gaz birikimini  tetikleyen çorbalardan uzak durulmalıdır. İçilen çorbalar sebzeli ve hafif olabilir.

Tüp Mide Ameliyatı Riskleri

Tüp mide ameliyatı esnasında yapılan hatalar veya analizlerin eksik yapılması bazı sorunlara yol açabilir. Bu nedenlerin yanında, muhtemel sorunlar doğal süreç içerisinde ve kendiliğinden de meydana gelebilir.

Twist durumu: İşlemden 1 ay kadar sonra oluşabilecek bir durumdur. Bu durumda mide kendi etrafında dönmeye başlar. Görülebilecek risklerden bir tanesidir.

 

tüp mide ameliyatı kaçak riski

Mide kaçağı: Normal şartlar altında ve olağan durumlarda tüp mide ameliyatı yaklaşık 1 ila 1.5 saat sürer. Mide kaçağının gözlemlendiği sıradışı ve beklenmeyen bir durumda ameliyat süresi uzar. Bu kaçaklar genellikle hat çizilmesindeki zaafiyetlerden kaynaklanmaktadır. Mide kaçağının ortaya çıkma ihtimali yaklaşık %5 olarak belirlenmiştir. Mide kaçağı olup olmadığını kişi çıplak gözle elbette anlayamaz. Ancak mide kaçağı bazı durumlarda işaretler verir. Bu işaretler ateşin çıkması, solunum güçlüğü yaşanması, kalp hızında artışın (taşikardi) hissedilmesi ve baş dönmesidir. Bu belirtiler görüldüğünde vakit kaybetmeden ilgili kuruluşlara müracaat etmek gerekir.

Mide kanaması: Ameliyattan sonra kesiler veya diğer hatalar ya da doğal olarak ortaya çıkan nedenler sonucunda mide kanaması görülebilir. Mide kanaması hafif seyredebilir veya müdahale gerektirebilir.

Tüp Mide Ameliyatı İzleri

Kesiler açıldığı için karın bölgesinde izler kalabilir. Bu izler milimetriktir ve göze çarpan cinsten değildir. Ancak iz giderici kremler kullanıldığında tamamen ortadan kaldırabilirler. Tüp mide ameliyatı kesin olarak kalıcı ve belirgin bir iz bırakmamaktadır.

Tüp Mide Ameliyatı Olanların Öncesi Sonrası

Tüp mide ameliyatı olanların öncesi sonrası fotoğraflarına bakarak sürecin başarı oranını hesaplayabilirsiniz. İşte tüp mide ameliyatı öncesi sonrası fotoğrafları;

Tüp Mide Ameliyatı ile zayıflayan Tüp Mide Ameliyatı öncesi sonrası zayıflayanlar Tüp Mide Ameliyatı öncesi sonrası Tüp Mide Ameliyatı sonrası değişim

Tüp Mide Ameliyatı Fiyatları

Tüp mide ameliyatı fiyatı almak için bizimle iletişime geçin.

Yorumlar (0)

* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!