Çene dolgusu ile istediğiniz çene görünümüne ve çene tasarımına kavuşabilirsiniz. Peki nedir bu çene dolgusu ile çene estetiği?
Çene Dolgusu Nedir
Çeneyi öne çıkartmak, belirginleştirmek, hacim kazandırmak, bir orantı seviyesine oturtmak için yapılan çene dolgusu, diğer ismiyle jawline, çoğu insana rahatlıkla uygulanabilir. Uygulanış nedenleri arasında büyük çeneye sahip olmak, orantısız bir çene görünümüne sahip olmak, hacim eksikliği, asimetrik bir çeneye sahip olmak gibi nedenler karşısında yapılır. Ayrıca çenenin altında yani gıdı bölgesinde oluşabilecek olan sarkmaları gidermek için de bu yönteme başvurulur. Sivri olmayan, orta ebatlarda, hoş bir görünüme sahip bir çene yapısı için çene dolgusu yapılmaktadır. Çene dolgusu tedavisi; küresel çapta en sık yapılan estetik uygulamalardan bir tanesidir.
Estetik çene dolgusu uygulamalarında genel hatlarıyla amaç yüzde bir ‘’V’’ şekli, simetrisi ve orantısı oluşturmaktır. Bu simetri çenenin olduğundan daha ince, basık, ablak veya geriye doğru olduğu durumları gidererek kazandırılmaktadır. Bireyler yaşlandıkça yüzlerindeki keskinlik hem kemik yapısı hem cilt dokusuyla yakından ilgili olarak önemli ölçüde azalmaktadır. Çene dolgusu bu yüzden yüzün daha genç görünmesini de sağlamaktadır.
Oval, keskin ve belirgin çene hatlarına sahip olmak için çene dolgusunu tercih edebilirsiniz. Ayrıca çenenin etrafında olup onu kaplayan çizgilere ve kıvrımlara müdahale ederek ilgili yerlerdeki cilt gevşemesine bağlı sarkıklıklar bu tedavi sayesinde kolaylıkla giderilebilir. Çene bölgesinin hemen altında duran boşluğun müdahale sonucunda doldurulması sayesinde çenenin belirginliği biraz daha ön plana çıkarılabilmektedir.
Çene Dolgusu Nasıl Yapılır?
Hyalüronik asit, kalsiyum hidroksilapatit, polimer gibi dolgu enjeksiyonun temel bileşenlerinden yararlanarak, kanül ismindeki ucu özelleştirilmiş iğnelerin yardımıyla çene kısmında belirlenen yerlere dolgu enjeksiyonları yapılır. Bu esnada lokal anestezi türünden bir narkozun verilmesi gerekli değildir. Hastanın preoperatif anksiyete durumunda veya acı eşiğinin düşük olduğu bir durumda anestezik kremler kullanılabilir.
Çene dolgusu sonrasında ağrı oluşur mu?
Çene dolgusu işleminde bölgesel anestezik ilaçlar kullanıldığı için herhangi bir ağrı hasta tarafından duyulmaz. İşlemden sonra ise sinek ısırığı düzeyinde hafif türden ağrı ve sızılar hissedilebilir. Bunlar tam olarak birkaç gün içerisinde son bulan, verilen hafif ağrı kesicilerle bile yatıştırılan kısmi ağrılardır. Jawline çene dolgusunda anestezik özelliğe sahip topikal ürünler kullanılır ve dolgu için enjekte edilen hyalüronik asit derinin altında yanma hissine yol açmadığı için, çene dolgusu uygulaması ağrısız geçer. Bu yüzden anestezik kremler tamamen isteğe göre kullanılmaktadır.
Genellikle hem işlem esnasında hem de işlemin sonrasında tedaviyi takip eden günlerde bu ağrı türünün dışında ciddi bir ağrı beklenmez. Hafif yan etkilerin görülmesi ise son derece normaldir. Bu yan etkiler genellikle çene tarafında katılaşma ve sertlik, şişlik, hafif türden morarma şeklinde ortaya çıkabilmektedir.
Çene dolgusunda kullanılan dolgu malzemelerinin içerikleri
Çeşitli dolgu bileşeni içeren malzemeler estetik cerrahi alanında kullanılmaktadır. Çene dolgusunda yer alan malzemeleri aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:
Hyalüronik asit: Antioksidan bir niteliğe sahip olup tamamen organik olan bu bileşen, vücudumuzda zaten bulunur. Bir tür nemlendiricidir ve önemli bir sıvı özelliği mevcuttur. Bu özellik molekül başına kendi öz ağırlığının ortalama 1000 katı kadarını taşıyabilmesidir. Hyalüronik asit cildin PH oranını dengeler, nemlendirir ve cilde esneklik kazandırır.
Kolajen: Kolajen kendi başına kırışıklık giderici özelliklere sahip, cildi tazeleyen bir tür amino asittir. Sığır kolajeni olarak bu bileşen, dolgu uygulamaların enjeksiyonlarında önemli bir yer tutar.
Kalsiyum hidroksilapatit: Bu bileşen okyanusun derinliklerinde bulunan deniz mercanı (Anthozoa) canlısından elde edilmektedir. Yaşlanma karşıtı bir bileşendir ve genellikle alerji riski taşımamaktadır. Bu bakımdan dolgu malzemelerinde sıklıkla tercih edilir.
Bozunur polimer: Bozunduğu zaman mineralizasyon sürecine giren bir bileşendir. Bazı mantar türlerinde, mayada ve alglerde bulunabilir. Biyobozunur polimerler dolgunun merkezde olduğu estetik tedavilerde sıklıkla kullanılan bir maddedir. HyalÜronik asit de bir tür biyobozunur polimerdir.
Çene dolgusu erir mi?
Estetik cerrahi işlemlerinde, özellikle dolgu merkezli estetik cerrahi uygulamalarında, yapılan dolgulara bir ömür biçilir. Jawline çene dolgusunda bu olağan şartlar altında yaklaşık olarak 6 ay ila 1 senedir. Bu süre zarfında önerilere uymak, yapılan dolgunun ömrünü daha da arttırabilmektedir.
Çene Dolgusu ile Çene Estetiği Öncesi Sonrası
Çene dolgusu yaptıranların yorumları ve öncesi sonrası fotoğraflarını incelemek ister misiniz? İşte çene dolgusu ile çene estetiği yaptıranların öncesi sonrası fotoğrafları;
Çene Dolgusu Fiyatları
Çene dolgusu ile çene estetiği fiyatı almak için iletişime geçebilirsiniz.
* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!