Yüz ve Boyun Germe Ameliyatı Öncesi Sonrası

 Yüz ve Boyun Germe Ameliyatı Öncesi Sonrası

Yüz ve boyun bölgesi yaşlanma belirtilerinin görüldüğü ilk bölgelerden birisi. Peki yüz ve boyun bölgesindeki kırışıklıklar için ne yapılabilir? Yüz ve boyun germe ameliyatı ile yüz ve boyun bölgesindeki kırışıklıklardan kurtulabilirsiniz. Peki yüz ve boyun germe ameliyatı nedir ?

Yüz ve Boyun Germe Ameliyatı Nedir?

Yaşlanmanın doğal bir parçası olarak cildimizin elastikiyetini kaybetmesi ve kaslarımızın gevşemesi neticesinde vücudumuzda sarkmalar başlar. Bu durumdan yüzümüz ve boynumuz da mutlaka etkilenir. Stres, çok fazla güneşe maruz kalmak, hızlı kilo vermek ve yer çekiminin cildimiz üzerindeki negatif etkilerinden kaynaklanan bu durum nedeniyle eski genç ve taze görüntümüzü eninde sonunda yitiririz. Kaşların aşağıya doğru düşmesi ve göz kapaklarının kat kat olması, dudakların kenarlarının kırışması ve yüzümüzün genelindeki ince kırışıklıklar yaşlanmanın ve saydığımız diğer faktörlerin kaçınılmaz sonuçlarıdır.

Yüz ve Boyun Germe Ameliyatı nedir

Yüz ve Boyun Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Yüz ve boyun germe ameliyatı sırasında yüzü ve boynu saran cilt ve yumuşak doku kaldırılarak daha gergin gözükecek şekilde yeniden konumlandırılır. Yüz germe operasyonu esnasında doktorunuz kulak önünden başlar; saç çizgisinden yukarı doğru ve kulak memesinin arkasından kafa derisinin alt kısmına kesi atar. Boyun germe işlemi için de çenenin altından kesi yapılır.

Eğer sadece yüz germe ameliyatı yapılacak ise sadece boynun üst kısmındaki deri kaldırılır. Eğer sadece boyun germe ameliyatı yapılacaksa boyundaki deri kaldırılır. Deri kaldırıldıktan sonra fazla olan deri çıkartılır ve kalan deri yeniden olduğu yere yerleştirilerek dikilir. İşlem esnasında yapılan kesiler küçüktür ve büyük kısmı saklanabilir.

Kimler Bu İşlem İçin Uygundur?

Yüz ve boyun germe ameliyatı için uygun adayların belli özellikleri olması gerekir. Cildinde hiçbir yaşlanma belirtisi olmayan bir kişi bu işlem için uygun bir aday değildir. Cilt hala daha yeterince esnek ise kişi bu işlemden hiçbir sonuç almayacağı gibi boşu boşuna bıçak altına yatmış olur. Bu işlem için en uygun yaş ise 35 yaş üstü ve 70 yaş altı aralığıdır.

Bunlara ek olarak ciddi bir sağlık sorunu olan ve bazı ilaçları sürekli kullanmak zorunda olan kişiler yüz ve boyun germe ameliyatı için uygun adaylar değildir. Bu ameliyat için öncelikle bağışıklık sisteminiz kuvvetli olmalı ve yara iyileşmesini geciktirecek ve kanama riski doğuracak bir sağlık sorununuz olmamalıdır.

Yüz ve Boyun Germe Ameliyatının Riskleri ve Komplikasyonları

Tüm medikal prosedürlerde olduğu gibi yüz ve boyun germe operasyonunun da bazı riskleri bulunur. Bununla beraber risklerin ve komplikasyonların sınırlı olduğunu belirtmeliyiz. Yüz ve boyun germe ameliyatının olası riskleri ve komplikasyonları şunlardır:

  • Ameliyat sonrası izler kalır fakat bu izler saç çizgisi tarafından kapatılır. İzler önce kırmızı iken gittikçe belirsizleşecektir.
  • Genelde ağır kanama nadir bir komplikasyondur ancak bazı durumlarda ortaya çıkabilir. Yüksek tansiyon, sigara riski arttırır ve erkeklerde kanama görülme ihtimali daha fazladır.
  • Ameliyat esnasında cilde kan akışı kesildiğinden bazı bölgelerde hücreler ölebilir. Bu durumda ikinci bir ameliyat gereklidir.
  • Ameliyat yerlerinde cilt renginde hafif bir değişiklik olabilir.
  • İşlem sonrası belli düzeyde enfeksiyon riski vardır. Bunun için antibiyotik kullanmanız gerekebilir.
  • Yüz ve boyun germe ameliyatı sonrası bir miktar ödem ve morluk olması normaldir.
  • Kısa bir süre ağrılar hissedebilirsiniz ancak bunun için doktorunuz ağrı kesici verecektir.
  • Yüz ve boyun kenarlarında hafif asimetri olabilir.
  • Nadiren sinirler, kan damarları ve kaslar zarar görebilir. Yüz sinirlerinin zarar görmesi dudak ve kaş hareketlerinde sorunlara yol açabilir. Sinir hasarı geçici de kalıcı da olabilir.
  • Ameliyat yarasının olduğu yerde uyuşma olabilir.
  • İşlemden istenilen sonuçlar elde edilemeyebilir ve hasta memnuniyeti sağlanamayabilir. Bu durumun gerçekleşmemesi için operasyon öncesi doktorunuzla açıkça tüm detayları konuşmalısınız.
  • Ameliyatta kullanılan dikiş ve solüsyonlara karşı alerjik reaksiyon oluşabilir.

Yüz ve Boyun Germe Ameliyatı Öncesi

Ameliyat öncesi doktorunuza beklentilerinizi açık bir şekilde ifade etmelisiniz. Böylece bu işlemden fayda görüp görmeyeceğinizi kesin olarak öğrenebilirsiniz. Ayrıca doktorunuz daha önce geçirdiğiniz hastalıkları, kullandığınız ilaçları ve mevcut hastalıkları ve düzenli olarak kullandığınız ilaçları bilmelidir. Daha sonra doktorunuz işleme uygun olup olmadığınıza karar verecektir. İşleme uygun iseniz gerekli hazırlıklara başlanır. İşlem öncesi size bazı talimatlar verilebilir. Bunlara harfiyen uymalısınız. İşlemden bir hafta önce kan sulandırıcı ilaç, gıda takviyesi ve bitki çaylarını kesmek bu talimatlar arasındadır.

Yüz ve Boyun Germe Ameliyatı Sonrası

Yüz ve boyun germe ameliyatı sonrası iyileşme süreci birkaç haftadır. Ameliyat sonrası hafif şişlik ve morarma olması normaldir. Doktorunuz şişliği azaltmak ve boyun bölgesinin korunması için bir bandaj kullanabilir. Bu bandajı iki hafta süresince takmalısınız. İşlem sonrası ayrıca 2 hafta kadar ağır egzersizden kaçınmalı ve ağırlık kaldırmamalısınız.

Yüz ve Boyun Germe Ameliyatı Yaptıranların Öncesi Sonrası

Yüz ve boyun germe ameliyatı yaptıranların yorumları ve öncesi sonrası fotoğraflarına bakarak kendi sonucunuzu tahmin edebilirsiniz. İşte yüz ve boyun germe yaptıranların öncesi sonrası fotoğrafları;

Yuz ve Boyun Germe Ameliyati oncesi sonrasi

boyun germe oncesi sonrasi

Yuz Germe Ameliyati yaptiranlarin yorumlari yüz germe öncesi sonrası yüz germe ameliyatı sonrası

 

Yorumlar (0)

* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!