Liposuction ile yağlarınızı aldırarak bölgesel kilolarınızdan kurtulabilirsiniz. Yağ aldırma olarak bilinen Liposuction nedir?
Liposuction Nedir?
Halk arasında yağ aldırma ameliyatı olarak da bilinen liposuction, karın, kalça, bacaklar ve kollar başta olmak üzere vücutta fazlalık olan yağların emme tekniği ile alındığı cerrahi bir işlemdir. Yağ aldırma işlemi esnasında bu bölgelerde bulunan fazla yağlar alınırken bölge daha şekilli bir hale gelir. Bu nedenle bu işlem vücut şekillendirme olarak da anılır.
Liposuction genellikle kilo verme yöntemi olarak görülse de bu yanlış bir kanıdır. Eğer aşırı kilolu iseniz öncelikle obezite ameliyatı yaptırmanız gerekebilir. Ayrıca diyet ve egzersiz de obezite ameliyatına eşlik etmelidir. Yağ aldırma ise, diyet ve egzersizden sonra bile gitmeyen ve kalıcı hale gelen bölgelerin şekillendirilmesi için kullanılabilecek bir yöntemdir. Yani eğer çok fazla kilolu değilseniz fakat vücudun belli yerlerinde fazla yağ var ise yağ aldırabilirsiniz. (kaynak)
Yağ Aldırma Liposuction Nasıl Yapılır?
Liposuction türüne göre lokal anestezi ile de gerçekleştirilebilir. Ancak bazı prosedürlerde genel anestezi zorunludur. Lokal anestezide sizi rahatlatmak için ayrıca damar yoluyla sakinleştirici de verilebilir. Liposuction türleri şunlardır:
Islak teknik: En sık kullanılan teknik olan ıslak teknikte, yağ çekilmeden önce yağ hücrelerine sıvı gönderilerek şişmeleri sağlanıyor. Adrenalin içeren bu sıvı sayesinde kanama durduruluyor. Ayrıca sıvının içerisindeki lidocain de ağrıya karşı etki ediyor. Daha sonra 2 ila 6 mm çapındaki borularla deri altından yağ hücreleri çekilmeye başlanıyor.
Ultrasonic liposuction: Öncelikle yağ çekilmesini sağlayacak ince borular cilt altında yağlara ulaştırılıyor ve bu borular ultrasonik titreşimler vasıtasıyla yağ hücrelerini yumuşatıyor. Yumuşayan yağ hücrelerinin çekilmesi de kolaylaşıyor. Daha sonra normal yöntemle yağlar emiliyor.
Lazer liposuction: Lazer liposuction ise, 2 ila 3 mm çapındaki fiberkanüllerin yağ hücrelerine lazer ışınları göndermesi sayesinde yağ hücrelerinin sıvı hale geçmesi ile uygulanır. Sıvı hale geçen yağ hücrelerinin emilmesi kolaylaşır. Daha sonra deri altına ince kanüller ile girilerek fazla yağ emilir. Ayrıca bu kanüller standart yağ aldırma tekniğindekinden daha güvenli olduğu için liposuction sonrası sorunları da azaltıyor.
Kimler Liposuction Yaptırabilir?
Öncelikle yağ aldırmadan evvel gerçekçi beklentilere sahip olmalısınız. Yağlarınızı aldırmanız, dikkat etmemenize rağmen ileride kilo almanızı engellemez. Bu prosedürü yaptırdıktan sonra sağlıklı beslenmeye devam etmeli ve egzersiz yapmalısınız. Ayrıca işlemin sizi selülitlerinizden kurtarmayacağını da bilmelisiniz. Buna ek olarak sağlıklı olmadığınız takdirde işlem için uygun olmayabilirsiniz. Bu nedenle kalp hastalığınız veya kan dolaşımını olumsuz etkileyen bir sorununuz, diyabet veya bağışıklık sistemi bozukluğunuz var ise liposuction için uygun bir aday olmayabilirsiniz.
Liposuction Zararları ve Riskleri
Cerrahi bir prosedür olduğunu göz önünde tutarsak yağ aldırmanın da bazı riskleri ve zararları olduğunu unutmamalıyız. Özellikle kanama ve işlem esnasında verilen anesteziye karşı alerjik reaksiyon riski bulunur. Bunların haricinde yağ aldırmanın olası zararları, riskleri ve komplikasyonları şunlardır:
- Cildinizde inişli çıkışlı bir görüntü oluşabilir. Bunun nedeni yağın düzensiz alınması ve sizin cilt elastikiyetinizin iyi olmaması olabilir. Bu sorun kalıcı olabileceği için doktorun tecrübesi ve sizin cildinizin sağlığı önemlidir.
- Liposuction sonrası geçici olarak ciltte seroma denilen sıvı toplanması olabilir. Bu sıvılar iğne ile boşaltılabilir.
- İşlem nedeniyle ciltte enfeksiyon oluşabilir.
- Ameliyat bölgesinde geçici veya kalıcı uyuşma hissi oluşabilir.
- Nadiren de olsa derine nüfuz edilmesi durumunda iç organ delinebilir. Bu durumda ameliyat şarttır.
- Vücutta sıvı değişimi olmasından ötürü böbrek, kalp ve akciğer sorunları ortaya çıkabilir.
- Gevşeyen yağ parçaları kan damarında kalırsa akciğere ve beyne gidebilir ve bu durumda yağ embolisi oluşabilir. Bu durum ciddi bir komplikasyondur.
Eğer işlem esnasında vücutta kapsamlı olarak işlem yapılıyor ise komplikasyon gelişme riski artar. Sizin açınızdan risk seviyesi hakkında kesin bilgi sahibi olmak için doktorunuza danışabilirsiniz.
Yağ Aldırma Liposuction Sonrası
Liposuction işleminin türüne bağlı olarak hastane yatış gerekli olabilir. Ayrıca liposuction sonrası en azından birkaç hafta morarma ve ödem olmasının yanı sıra ağrı hissetmeniz normaldir. Doktorunuz 1 ila 2 ay boyunca sizi takip ederek liposuction sonrası iyileşme süreci ile yakından ilgilenecektir. Şişliklerin azalması için bu süre zarfında kompresyon giysisi de tavsiye edebilir. Buna ek olarak enfeksiyon riskine karşı antibiyotik reçete edebilir. Tam olarak ne zaman normal hayatınıza döneceğiniz size bağlı olsa da genellikle 2 hafta içerisinde işinize ve normal aktivitelerinize dönecek kadar iyileşmiş olursunuz.
Liposuction Öncesi Sonrası Fotoğrafları
Liposuction yaptıranların öncesi sonrası fotoğraflarına bakarak kendi sonucunuzu az çok tahmin edebilirsiniz. İşte Liposuction öncesi sonrası halleri;
Liposuction ile Yağ Aldırma Ameliyatı Fiyatları
Liposuction yağ aldırma fiyatları ile ilgili bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!