Kol germe ameliyatı ile kollarınızdaki sarkmalar tedavi edilebilmektedir. Peki birçok kişinin yaptırdığı birçok kişinin de merak ettiği kol germe ameliyatı nedir?
Kol Germe Ameliyatı Nedir?
Kol germe ameliyatı, kollarınızın üst kısmında meydana gelen sarkmaların iyileştirilmesi ve kollarınızın daha estetik bir görüntüye kavuşturulması için uygulanan kozmetik bir prosedürdür. Kol germe ameliyatında, koltuk altı ve dirsek arasında bulunan fazla deri ve yağ alınır. Geriye kalan cilt dokusu ise, kolun geneli ile uyumlu olacak şekilde geri yerleştirilir.
Kollar kilo alıp verme ve doğal yaşlanma sürecinin bir parçası olarak sarkabilir ve bu son derece normaldir. Bazı kişiler bu durumdan diğer kişilere göre daha fazla rahatsız olurlar ve bu duruma yönelik kesin bir çözüm arayışına girerler. Aslında spor ve doğru beslenme ile kollar belli düzeye kadar toparlanabilir. Ancak obezite hastası biri kilo verdikten sonra yoğun bir egzersiz programına rağmen kol sarkmalarını tam olarak iyileştiremeyebilir. İşte bu durumda kol germe ameliyatı en etkili çözüm yöntemidir.
Kol Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Ameliyat esnasında doktorunuz kollarınızın altından kesi yaparak işleme başlar. Bu kesiler alınması gereken fazla derininin miktarına göre uzun veya kısa olabilir. Ayrıca kesi şekli de bu fazla derinin miktarına göre değişebilir. Kesilerden sonra, kesi altındaki doku sıkılaştırılır ve dikiş yardımıyla sabitlenir. Kollarda fazla yağın bulunması durumunda işlem esnasında liposuction ile yağ da alınabilir. Daha sonra fazla deri alınır ve cildiniz dokunun üzerine yerleştirilir. Son olarak kesiler dikiş ile kapatılır ve işlem sonlandırılır.
Kol Germe Ameliyatı Öncesi
İlk olarak doktorunuz sizi muayene edecek ve isteklerinizi dinleyecektir. Bu esnada daha önce geçirdiğiniz tüm hastalıkları, ameliyatları ve daha önce kullandığınız veya halihazırda kullanmakta olduğunuz tüm ilaçları doktorunuza bildirmeniz gerekir. Eğer bitkisel ilaç veya takviye kullanıyor iseniz doktorunuz bu konuda da bilgi sahibi olmalıdır.
Doktorunuz işleme uygun bir aday olduğunuza karar verir ise sizi muayene ederek kollarınızı inceleyecektir. Ameliyata hazırlık amacıyla kollarınızın fotoğrafları da çekilebilir. Doktorunuz sormasa dahi siz bu esnada işlem ile ilgili beklentilerinizi ona söylemeli ve işlemin riskleri ile ilgili olarak danışmalısınız.
İşlemden önce kullandığınız ilaçları doktorunuzun kontrolünde kullanmalısınız. Doktorunuz kan sulandırıcı içmemenizi söyleyebilir. Ayrıca sigara da kullanmamanız tavsiye edilir çünkü sigara kan dolaşımını olumsuz etkileyerek cilt altındaki kan akışını bozar. Eğer çok ağır bir sigara tiryakisi iseniz işlemden sonra iyileşme sürecinin çok zor olacağını göz önünde tutmalısınız.
Kol Germe Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci
Kol germe ameliyatı sonrası doktorunuz kesileri bandajlayacaktır. Daha sonra şişliği azaltmak amacıyla bandaj ile pansuman yapabilir. Ameliyat bölgesinden kan veya sıvı akması için küçük tipler de kullanılabilir. Ayrıca ameliyat sonrası 10 gün kadar kol korsesi takarak şişliği azaltabilirsiniz.
Kol germe ameliyatından sonra ilk ay kollarınızı omuz seviyesinin üstüne kaldırmamaya dikkat etmelisiniz. Bu hareket dikiş yerini oldukça zorlayabilir. Ayrıca ameliyattan sonra 2 ay boyunca ağır fiziksel aktivitelerden uzak durun. Yürüme bu süreçte uygun bir egzersiz olsa da fitness tavsiye edilmez.
Doktorunuz ağrılarınızı dindirmek için ağrı kesici reçete edebilir. Ayrıca enfeksiyon riskine karşı hem antibiyotikli krem hem de oral antibiyotik kullanmanız istenebilir. Dikişlerin alınması ile ilgili olarak da doktorunuz sizi bilgilendirecektir. Bazı dikişler ise kendiliğinden erir ve alınması bile gerekmez. İşlemin sonuçlarını görmeniz için birkaç ay beklemeniz gerekir. Bu süreçte acele etmemeli ve sabırlı olmalısınız.
Kol germe ameliyatının riskleri ve zararları
Kol germe ameliyatı ağır bir ameliyat değildir ancak her medikal prosedür gibi bazı riskler içerir. Kol germe ameliyatının bu olası riskleri ve zararları şunlardır:
- Ameliyat sonrasında kesi bölgesinde izler kalır. Kol germe ameliyatı izleri doktorunuz ameliyat esnasında kolun alt kısmına görülmeyecek şekilde yerleştireceği için bu konuda fazla endişe etmeniz gerekmez. Bu yara izlerinden gene de rahatsız olursanız kortikosteroid ilaçlar vb. tedavilerle yara belirginliği azaltılabilir.
- Ameliyatlı bölgede doku sinirlerinde hasar olmasından ötürü zaman zaman uyuşukluk hissedilebilir. Bu durum geçicidir.
- Kollarınızda asimetri meydana gelebilir. Bu asimetri iyileşme sürecinde oluşabilir. Bununla beraber bu asimetrinin büyük düzeyde olması beklenmez.
- Dikişlerde iltihaplanma olabilir. Bu durumda tekrar ameliyat olmanız gerekebilir.
- Her ameliyatta olduğu gibi dikiş yerinde kanama, enfeksiyon ve anesteziye karşı alerjik reaksiyon gelişme riski bulunur.
Kol Germe Ameliyatı Öncesi Sonrası
Kol germe ameliyatı olanların öncesi sonrası fotoğrafları;
Kol Germe Ameliyatı Fiyatları
Kol germe ameliyatı fiyatları hakkında bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!