Meme (Göğüs) Büyütme Estetiği Nedir? Meme Büyütme Ameliyatı Fiyatları

 Meme (Göğüs) Büyütme Estetiği Nedir? Meme Büyütme Ameliyatı Fiyatları

Meme Büyütme Ameliyatı ile istediğiniz göğüslere sahip olabilirsiniz. Peki nedir bu meme büyütme ameliyatı ve nasıl yapılır?

Meme Büyütme Ameliyatı Nedir?

Mamoplasti olarak da bilinen meme büyütme ameliyatı, göğüs boyutundan memnun olmayan kişilerin memelerinin dolgunlaştırılması için uygulanan kozmetik bir prosedürdür. Bu işlemde göğüs için tasarlanan implantlar meme dokusu veya göğüs kaslarının altına yerleştirilerek göğüs şekli ile uyumlu bir yapı elde edilir.

Göğüs büyütme genellikle göğüslerinin görüntüsünü iyileştirerek daha özgüvenli olmak isteyen kadınların tercihidir. Bunun haricinde memeleri alınmak zorunda kalan bir kadın da meme implantı ile eski görüntüsüne kavuşabilir. Hamilelik sonrası göğüsleri eskisi gibi olmayan kadınlar da sıklıkla meme büyütme operasyonuna başvururlar.

meme büyütme ameliyatı 3 boyutlu planlama nasıl yapılır

Meme İmplantı Nedir?

Meme implantı, memenin şeklini değiştirmek  veya memeyi daha dolgun bir hale getirmek için kullanılan bir protezdir. Bu implantlar yapıldıkları malzemeye göre sınıflandırılırlar. Silikon veya salin gibi çeşitli malzemelerden elde edilebilirler.

Salin implantların içerisinde tuzlu su gibi steril bir solüsyonuyla bulunur. Salin implantlar güvenlidir zira dışarı sızma risklerinde vücut tarafından doğal olarak emilir ve dışarı atılırlar. Silikon implantların içerisinde silikon jel bulunur. Silikon jel dışarı sızarsa implantın dış kabuğunda kalır veya boşluk kısmında kalır. Bu implantlar sızdığında çökebilir. Eğer silikon dolgu implant seçtiyseniz daha sık doktor kontrolüne gitmeniz gerekebilir. Bunlara ek olarak polipropilen malzeme, soya yağı veya başka malzemelerle uygulanan implantlar da vardır.

Meme Büyütme Ameliyatı nasıl yapılıyor

Meme Büyütme Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Meme implantının yerine yerleştirilmesi için öncelikle kesi yapılır. Kesiler meme altı, koltuk altı veya meme ucunun etrafından yapılabilir. Nereden kesi yapılıp girileceği doktorunuzun tercihine bağlı olarak değişir. Kesi yapıldıktan sonra meme dokusu, kaslardan ve bağ dokudan ayrılır. Böylece burada bir açıklık oluşur ve doktorunuz implantı bu boşluğa yerleştirir. Salin İmplantlar yerleştirildikten sonra salin su eklenir. Yoksa ilk yerleştirildiklerinde içleri boştur. Silikon implantlar ise dolu olarak yerleştirilir. İmplant yerine yerleştirildikten sonra cerrahınız dikişlerle kesiyi birleştirir ve cerrahi bant vasıtasıyla uygun bir şekilde kapatır.

Meme Büyütme Ameliyatı

Meme Büyütmenin Riskleri

Her cerrahi prosedür gibi meme büyütmenin de bazı riskleri ve komplikasyonları olabilir. İstatistikler silikon implant takan kadınların % 46 kadarının, salin implant takan kadınların ise % 21 kadarının ameliyat sonrası ikince kez ameliyata girmek durumunda kaldığını göstermektedir. Meme büyütme ameliyatı olan kadınların neredeyse yarısında enfeksiyon, ağrı ve sertlik gibi sorunlar ortaya çıkabiliyor. Meme büyütmenin genel olarak riskleri ve komplikasyonları arasında aşağıdakileri sayabiliriz:

  • Memelerde ağrı
  • Kanama
  • Enfeksiyon
  • İmplantlarda sızma olması
  • Meme uçlarında his değişiklikleri

Meme Buyutme Ameliyati sonrasi

Meme Büyütme Ameliyatı Öncesi

Göğüs büyütme ameliyatı öncesi ihtiyaçlarınızı en iyi şekilde karşılayacak doğru plastik cerrahı seçmelisiniz. Daha sonra cerrahınız ile görüşerek nasıl bir implant kullanılacağına dair karar verebilirsiniz. Meme büyütme ameliyatı öncesi dikkat etmeniz gereken bazı hususlar şunlardır:

  • Meme implantının göğüs sarkmasını engellemeyeceğini unutmayın.
  • Göğüs implantları bir ömür dayanmayabilir.
  • Göğüs implantları sonrası mamografi için özel uygulama gerekebilir.
  • Meme implantı emzirmeyi olumsuz etkileyebilir.
  • Göğüs implantı çıkartılırsa göğüslerinizin eski haline gelmesi için ek ameliyat gerekebilir.
  • İşlem sonrasındaki yıllarda MRG ile rutin tarama gerekebilir.
  • Ameliyattan birkaç hafta önce kanamaya neden olabilecek kan sulandırıcı ilaçlar, bitki çayları ve gıda takviyeleri kesilmelidir.
  • Ayrıca herhangi bir ilaç kullanıyor iseniz ve hastalığınız var ise doktorunuza bilgi vermelisiniz. Doktorunuz tıbbi geçmişinizi de detaylı olarak bilmelidir.
  • Sigarayı bırakarak iyileşme sürecini kolaylaştırabilirsiniz. Böylece komplikasyon riski de azalır.

Meme Büyütme Sonrası Süreç

Meme büyütme ameliyatı sonrası birkaç hafta ağrı ve ödem olması normaldir. Bunlara ek olarak morarmalar da olabilir. Yara izi ise zamanla azalacaktır. Meme büyütme ameliyatı sonrası iyileşme süreci desteklenmesi gereken bir dönemdir. Bu dönemde göğüs implantları kompresyon bandaj veya sporcu sütyeni ile desteklenebilir.

gogus buyutme oncesi sonrsai

Meme Buyutme Ameliyati oncesi sonrasi

Ameliyat sonrası en az iki hafta ağır egzersizlerden uzak durmalısınız. Bununla beraber işlem sonrası birkaç hafta içerisinde iş hayatına ve günlük hayata dönüş yapabilirsiniz. Ancak işiniz fiziksel olarak sizi zorlayacak bir iş ise bu arayı uzatmanız gerekebilir. Bu süre zarfında göğsünüzde ısınma olursa ve/veya ateşiniz çıkarsa muhakkak doktorunuza danışmalısınız. Bu durum enfeksiyon kaptığınıza işaret ediyor olabilir. Nefes darlığı ve göğüs ağrısı gibi belirtiler olması durumunda da derhal doktorunuzla görüşmelisiniz.

Yorumlar (0)

* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!