Selülit tedavileri selülit sorununuzdan kurtulabilirsiniz. Peki hangi selülit tedavisi sizin derdinize deva olacak? İşte selülit tedavisi öncesi sonrası fotoğrafları ile birlikte tedavi yöntemleri. Peki selülit nedir?
Selülit Nedir?
Selülit kadınların büyük bir çoğunluğun etkileyen ve her şeyden önce kozmetik bir sorundur. Özellikle kalça ve uyluklarda ortaya çıkan bu durum cildinizde düzensiz ve girintili çıkıntılı bir görüntü olmasına yol açar. Esasen selülit bağ dokusu ile ilgili bir sorundur. Bu sorun deriyi kasa bağlayan aradaki bağ dokunun aşağıya doğru çekilmesinden kaynaklanan düzensiz görünümdür. Yağ dokusu kalınlaştıkça bu bağ dokusu da yağ tabakasının kalınlaşması oranında esnemeye başlar. Ancak belli bir noktadan sonra daha fazla esneyemez. Esneyemediği durumda ve bağ dokusunun güçlü olmadığı yerlerde yağ tabakası cilde dışarı doğru baskı yapar. Neticede selülite has portakal kabuğu görüntüsü oluşur.
Yağ ve bağ dokusu arasındaki ilişkiden kaynaklanan bu durumun kilolu ve 20 yaşından daha büyük kadınlarda görülme ihtimali daha yüksek olsa da zayıf birçok kadında da sıklıkla selülit görülür. Hatta kadınların % 85 ila 90’ında selülit sorunu vardır. Bu durumda yaşlanan, eski elastikiyetini yitiren cilt fibröz bağ dokunun yarattığı gerilimi karşılayamamaya başlar. Kilo vermek birçok kadın için selülit tedavisi gibi algılansa da kilo vermek selülite has görüntünün düzelmesini sağlamaz. Bununla beraber kötü beslenme, hormonlar, genetik, gebelik, kilo alma ve hareketsiz yaşam tarzı selülitte risk faktörleridir.
Selülit Tedavisi
Selülit tedavisi için tıbbi prosedürlerden ve doğal yöntemlerden faydalanabilirsiniz. Ayrıca yaşam tarzı değişiklikleri de tedaviye katkı sağlar. İşte en etkili selülit tedavisi yöntemleri:
Soğuk lipoliz: Soğuk lipoliz tedavisinde amaç yağ dokunun azaltılması ve bölgesel olarak incelme sağlanmasıdır. Kriyolipoliz olarak da bilinen bu yöntemde yağ hücreleri dondurularak parçalanmaları sağlanır. Bu yöntem ayrıca Amerika Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) tarafından selülit tedavisi için onaylanmıştır. Bu nedenle birçok selülit tedavisine göre öne çıkmaktadır.
Lazer ve radyofrekans tedavileri: Radyofrekans teknolojisi, kızılötesi ışık ve diyot lazer enerjisinin bir arada kullanıldığı bu tedavide selülit olan dokuya masaj yapılır. Selülit tedavisinde lazer ve radyofrekans uygulamaları oldukça etkilidir ve umut vericidir. Bir dizi tedaviden sonra sağlanan iyileşme rahatlıkla 6 ay kalıcıdır.
Mezoterapi: Mezoterapi selülit tedavisi için de uygulanabilen ve kullanım alanı geniş olan bir medikal tedavidir. Normalde mezoterapi cilt altına özel kokteyllerin verilerek cildin iyileştirilmesini amaçlar ve saç dökülmesi ve kırışıklıklar dahil olmak üzere birçok sorun için kullanılır. Selülit durumunda cilt altındaki mikro dolaşımı iyileştirecek ve bağ dokuyu destekleyecek bir kokteyl ince uçlu iğneler yardımıyla selülit olan bölgedeki cilde enjekte edilir. Selülit için mezoterapi tedavisi yaklaşık olarak 2 haftada bir tekrarlanır ve tedaviden yanıt alabilmek için en az 6-7 seans devam etmek gerekir.
Ultrason tedavisi: Ultrasonda kullanılan ses dalgalarının bölgesel olarak yağ hücrelerinin parçalanması için kullanılmasıdır. Selülitte ultrason tedavisinde de amaç bölgesel incelme sağlayarak selülit görüntüsünün azaltılmasıdır. Bununla beraber ultrason ile sağlanan düzelme birkaç ay sürer ve uzun vadeli kalıcılığı yoktur. Kalıcı olması için sürekli tekrarlanması gerekebilir.
Karboksiterapi: Cildin altına karbondioksit verilen bu tedavide amaç selülit olan bölgeye kan akışını arttırmaktır. Yan etki olarak hafif bir rahatsızlık ve geçici olarak morarma ortaya çıkabilir.
Mikrodermabrazyon: Mikrodermabrazyon tedavisinde alüminyum oksit ve tuz kristalleri kullanılarak cilde bir nevi peeling uygulanır ve cildin pul pul dökülmesi sağlanır. Cilt nazikçe temizlenir ve cilt hücreleri uyarılarak yeni hücreler oluşması sağlanır. Bu tedavide tek seans yeterli değildir ve ihtiyaçlarınıza bağlı olarak biden fazla seans almanız gerekir.
Retinol krem: Yüzde 0.3 retinol içeren kremlerin cildin dış tabakasını kalınlaştırdığı ve selülit belirtilerini azalttığı görülmüştür. Ancak retinol içeren kremlerin etki göstermesi için en az 6 ay tedaviye devam etmeniz gerekir.
Doğal Selülit Tedavisi Yöntemleri
Selülit tedavisinin kalıcı ve uzun vadeli olması için doğal tedaviler ve yaşam tarzı değişiklikleri de önemlidir. Bu yaşam tarzı değişiklikleri ve doğal tedaviler arasında aşağıdakiler bulunur:
- Egzersiz selülit tedavisinde etkili bir yöntemdir. Düzenli egzersiz yaparak vücudunuzun genelinde kan dolaşımını iyileştirebilirsiniz. Bu kan dolaşımından cildinizin de etkilenmemesi mümkün değildir. Ayrıca yağ yakabilir ve kaslarınızı güçlendirebilirsiniz. Bu sayede vücudunuzun sıkılaşması ve daha pürüzsüz bir görünüm elde edilmesi sağlanır. Özellikle yoga ve patatesteki gerilme hareketleri selülitin doğal tedavisi için faydalıdır.
- Kahve peelingi de doğal selülit tedavisi arayışında olan kadınların sık başvurduğu bir yöntemdir. Kahve telvesi ile ciltte ölü hücreler temizlenir ve cilt sıkılaşabilir. Bu telve tek başına kullanılabileceği gibi doğal yağlar olan zeytinyağı veya hindistancevizi yağı ve hatta şeker ile karıştırılarak uygulanabilir. Şeker soyulma etkisini arttırırken, hindistancevizi yağı gibi yağlar da cildi besler.
- Dehidrasyon, yani vücudun susuz kalması selülite has portakal kabuğu görüntüsünün kötüleşmesine yol açabilir. Su vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olduğu için selülite neden olan toksinlerden kurtulmanızı sağlayabilir. Günde en az 7-8 bardak su içerek selülit ile savaşabilirsiniz.
Selülit Tedavisi Öncesi Sonrası Fotoğrafları
Selülit tedavisi öncesi sonrası fotoğraflarına bakarak kendi tedavi sonucunuzu tahmin edebilirsiniz. İşte selülit tedavisi öncesi sonrası fotoğrafları;
Selülit Tedavisi İstanbul Fiyatları
Selülit tedavisi fiyatları sabit olarak verilememektedir. Çünkü selülit seviyelerine göre uygulanacak yöntem ve gereken seans sayısı farklılık gösterecektir. Dolayısıyla bu da fiyatta oynamalara sebep olmaktadır. Selülit tedavisi fiyatı almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Kaynak: Dr. Gönül Ateşsaçan
* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!