Mezoterapi 1952 yılında Dr. Michael Pistor’un bulduğu ve geliştirdiği bir tıbbi tedavi yöntemidir. Mezoterapi tedavisi amaca göre hazırlanan karışımlar ve özel ilaçların mezoterapi iğnesi ile cilt altına enjekte edilerek uygulanmaktadır. Peki Mezoterapi nedir ve nasıl uygulanır?
Mezoterapi Nedir?
Mezoterapi, cildin ihtiyacı olan besin maddelerinin ve temel bileşenlerin cilt altına doğrudan verilerek uygulanan ve cilt kusurlarının azaltılmasının amaçlandığı kozmetik bir uygulamadır. Bu uygulamanın kullanım alanları o kadar geniştir ki selülit probleminden yüz gençleştirmeye ve hatta saç dökülmesine kadar birçok sorun için faydalıdır. Mezoterapide kullanılan serumun içerisinde Amerika Gıda ve İlaç İdaresi tarafından onaylı ilaçlar, hyalüronik asit, vitaminler, antioksidanlar ve mineraller bulunabilir. Esasen serum her hastanın sorununa ve ihtiyaçlarına göre belirlenir ve özel olarak hazırlanır. Bu serum mezoderm tabakasının içerisine uygulanır. Esasen ‘’mezo’’ terimi orta anlamına gelir; mezoderm tabakası cildin orta katmanıdır. Mezoterapinin cilt sorunlarına yönelik uygulanması daha sık olmakla beraber ağrının azaltılması için kullanılması da mümkündür.
Yüz Mezoterapisi
Yüz mezoterapisi, mezoterapinin cilt kusurları ve sorunlarına yönelik uygulama alanını içerir. Cilde dışarıdan uygulanan kremler ve losyonlar belli düzeyde etki etse de mezoterapideki maddelerin cildin altına doğrudan uygulanması kadar etkili değildirler. Mezolift olarak da bilinen yüz mezoterapisinde yüzde zamanla meydana gelen kırışıklıklar ve elastikiyet kaybının iyileştirilmesi amaçlanır. Ayrıca gözaltı torbaları ve morlukları da cilt mezoterapisi ve yüz mezoterapisinin faydalı olduğu sorunlar arasında bulunur.
Mezoterapi Nasıl Yapılır?
İşlem başlamadan önce az da olsa acı duymanızı engellemek için öncelikle lokal anestezik krem uygulanabilir. Böylece işlem esnasında tam konfor içerisinde olursunuz. Daha sonra doktorunuz ince ve kısa bir iğne ile uygulama bölgesine serum enjekte eder. Art arda birçok kez enjeksiyon yapılabilmesi için bu iğne tabanca benzeri bir alete takılabilir. Doktorunuz cilt sorununuza bağlı olarak enjeksiyonları 1 ila 4 milimetre kadar derine verebilir. İğne cilde belirli bir açıda yerleştirilir ve ufak miktarlarda solüsyon verilir. Bu işlemin istenilen düzeyde etki göstermesi için birden fazla mezoterapi seansının uygulanması gerekir. Muhtemelen en az 3 seans uygulanacaktır ancak bu sayı 15’e kadar çıkabilir. İlk seanstan 1 hafta sonra ve bir süre daha bu sıklıkla işlemler devam eder. Ciltte iyileşme başladıktan sonra seansların arası açılır ve 1 haftada bir veya ayda bir olmak üzere seanslara devam edilir.
Mezoterapinin Faydaları
Doktorunuzun yüksek miktarda enzim, vitamin ve mineral gibi cildin ihtiyaç duyduğu temel bileşenleri cildinize doğrudan verdiği bu uygulamanın birçok potansiyel faydası bulunur. Mezoterapinin iddia edilen faydaları şunlardır:
- İçerisinde yüksek konsantrasyonda vitamin, mineral ve diğer besleyici maddelerin bulunduğu bir serum ile cildinizin gençleşmesi ve tazelenmesi sağlanır. Mezoterapi diğer yöntemlerle cildinize doğrudan yüksek miktarda ulaşmayan tüm maddelerin cildinize ulaşmasını sağlar.
- Yaşlanma karşıtı cilt bakım ürünlerinden tam randıman alınamayabilir. Bu ürünlerin pahalı olduğu ve sürekli kullanılması gerektiği düşünülürse mezoterapi estetik operasyonlar ve cilt bakım ürünlerine karşı iyi bir alternatif olabilir.
- Mezoterapi serumu, cildinizi hem parlatırken hem de gençleşmesini sağlayabilir. Cildiniz üzerinde aynı anda birden fazla etki göstererek arzu ettiğinizden bile daha etkili olabilir.
- Mezoterapi cildinizi nemlendirerek daha dolgun ve sıkı görünmesini sağlayabilir.
- Mezoterapi serumu ciltte uzun süredir bulunan melazma gibi kahverengi lekelerin azaltılmasında faydalı olabilir. Yaşlılıkla beraber oluşan cilt lekelerinin giderilmesinde de fayda göstererek cildinizi aydınlatır.
Mezoterapi uygulamasının ne sıklıkla ve kaç defa uygulanacağı da kişiye özel olarak belirlenir. Seans sayısı da tıpkı serumun içeriği gibi hastaya özel olarak belirlenir.
Mezoterapinin Zararları ve Yan Etkileri
Mezoterapi uygulaması yapan doktorlar genellikle bu işlemin yan etkilerinin minimal düzeyde olduğunu belirtirler. Ancak işlemin etkileri ve yan etkileri doktorun tecrübesine bağlı olarak değişebilir. Mezoterapi uygulamasının olası zararları ve yan etkileri şunlardır:
- Mide bulantısı
- Ağrı
- Kaşıntı
- Kızarıklık ve morarma
- Uygulama bölgesinde kabarıklıklar
- Ciltte koyu lekeler
- Ağrı
- Döküntü
- Yara izi
- Enfeksiyon
Mezoterapi Öncesi ve Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler
Mezoterapi ciddi bir cerrahi operasyon değildir fakat gene de medikal bir prosedürdür ve işlem öncesi ve sonrası bazı hususlara dikkat etmeniz gerekir. Uygulamadan önce kan sulandırıcı ilaçlar, gıda takviyeleri ve vitaminler kullanılmamalıdır. Buna ek olarak işlem sonrası yaklaşık bir gün serumun uygulandığı bölgeye su değmemesine özen göstermelisiniz. Buna ek olarak vücudunuzu sıkan giysileri de bir süre giymemeniz gerekir. Yüz mezoterapisi yaptırmanız durumunda ise birkaç gün makyaj yapmamalısınız.
Mezoterapi Öncesi Sonrası Fotoğrafları
Mezoterapi yaptıranların öncesi sonrası hallerini sizi için derledik. İşte mezoterapi öncesi sonrası fotoğrafları;
Mezoterapi Fiyatları
Mezoterapi fiyatı tedaviye ve dolayısıyla seans sayısına göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca kişiden kişiye göre uygulanacak seans sayısı tedavi aynı olsa bile farklılık göstereceğinden dolayı sabit bir mezoterapi fiyatı vermek doğru değildir. Mezoterapi fiyatı hakkında bilgi almak ve uygulama ile ilgili detayları öğrenmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!