Leke tedavisi yöntemleri ile cilt lekelerinden kurtulabilirsiniz. Peki hangi cilt lekesi tedavisi sizin derdinize deva olacak? Leke Tedavisi nedir?
Leke Tedavisi ile Cilt Lekelerine Son
Cilt lekesi, cildin renginden daha farklı olan veya belirgin bir özelliği olan alanlardır. Bu bir yara izi veya güneş lekesi olabilir. Cildin geneli ile bir uyumsuzluk yarattığı için cilt kusuru olarak görülür. Lekeler genellikle iyi huyludur ve çoğunlukla bir sağlık sorununa işaret etmez ancak tedavi gerektirmese de birçok kişi bu durumu bir kusur olarak görür ve cilt lekelerinden kurtulmak ister.
Cilt lekeleri birçok etkenden dolayı ortaya çıkabilir. Örneğin su çiçeğine neden olan virüsle enfekte olduktan sonra vücudunuzda su çiçeğine haslar izler kalabilir. Gene viral enfeksiyonlara benzer şekilde çeşitli cilt enfeksiyonları ciltte lekelenmeye neden olabilir. Sivilcelerden sonra kalan izler ise hormonal sivilceler veya genetik olarak sivilceye yatkın olmaktan kaynaklanır. Ayrıca besin alerjileri ve kontakt dermatit de cildi rahatsız ederek tahrişe ve lekelere yol açabilir. İlginç bir şekilde şeker ve rafine karbonhidrattan zengin gıdalar da lekelenmeye yol açabilir.
Leke Türleri
Leke tedavisi lekenin türüne göre değişir. Sivilce izi ile güneş lekesinin aynı tedaviden fayda görmesi pek mümkün olmayabilir. Leke türleri arasında sivilce izleri, yaşlılık lekeleri, güneş lekeleri, doğum izleri, melazma, yara izleri, hiperpigmentasyon ve cilt kanseri bulunur. Cilt kanserinden kaynaklanan lekelerin tedavisi leke tedavisi değil kanser tedavisi kapsamında değerlendirilir.
Leke Tedavisi Yöntemleri
Leke tedavisi için geliştirilen birçok medikal yöntem bulunur. Bu yöntemlerden hangisinin size uygun olduğu ise lekenin türü ve boyutuna göre değişir. Ayrıca cilt yapınız da sizin için en etkili ve en risksiz yöntemin belirlenmesi açısından önem arz eder. Her şeyden önce lekenizin ciddi bir hastalıktan kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrenmelisiniz. Doğru teşhisi öğrenmeden deneyeceğiniz tedaviler faydadan çok zarar getirebilir.
Mezoterapi: Mezoterapi leke tedavisi başta olmak üzere cilt yenileme ve cilt gençleştirme gibi amaçlarla uygulanan bir tedavi yöntemidir. Cilt dışında saç dökülmesi ve ağrı tedavisinde de kullanılan bu yöntemde doktorunuz sorununuza göre bir serum hazırlar ve bu serumu cildinize enjekte eder. Serumun içerisinde ilaçlar, vitaminler, mineraller ve antioksidanlar gibi cildinizi besleyecek ve iyileşmesini hızlandıracak birçok madde bulunur.
Hidrokortizon krem: Hidrokortizon kremler cilde topikal olarak uygulanırlar ve alerjik reaksiyon ve enflamasyonu azaltabilirler. İçerisinde kortizon bulunan bu kremlerin bazı yan etkileri olacağı için dikkatli ve ölçülü kullanılmalıdırlar.
Mikrodermabrazyon: Mikrodermabrazyon yöntemi özellikle ciltte batık şekilde görünen sivilce izlerinin tedavisinde etkilidir. Ancak diğer sivilce izi türlerinde etkili değildir. Bu yöntemde cildin dış tabakası olan epidermis soyulur ve alttan taze cildin çıkması sağlanır.
Dermabrazyon: Dermabrazyon, cildin üst tabakasının hızlı bir şekilde dönen fırça ile soyulmasıdır. Soyulan derinin yerine sağlıklı ve canlı deri geri gelir. Bu işlemin etki gösterebilmesi için birden fazla tekrarlanması gerekir. Buna ek olarak işlem sonrasında, uygulama yapılan bölgede kızarıklık, kabuk bağlama ve hafif şişlik oluşabilir. Kızarıklığın geçmesi için ise birkaç ay beklemek zorunda kalabilirsiniz.
Kimyasal peeling: Kimyasal peeling, cildi soyan kimyasal maddelerle cildin üst tabakasının dökülmesinin sağlandığı bir işlemdir. Bu işlemden verim alacak kişilerin lekelerinin çok belirgin ve derin olmaması gerekir; çok belirgin ve derin lekelerde bu tedavi yetersiz kalacaktır.
Lazer tedavisi: Lazer tedavisi ile cilde zarar vermeksizin melanositler yok edilebilir ve leke tedavisi yapılabilir. Melanositler, cilde koyu rengini veren melanin pigmentini üreten hücrelerdir. Lazer tedavisinin etki edebilmesi için 2-3 seans uygulanması gerekir. Lazerle leke tedavisinin zararları arasında nadiren yara ve enfeksiyon oluşması riski bulunur.
Kriyoterapi: Bu işlemde cilde soğuk ile hasar verilir. Lekeyi soğutmak için sıvı nitrojen pamuk uçlu bir çubuk kullanarak leke üzerine uygulanır. Böylece cilt üzerindeki fazla pigmentler azalır. Dondurmadan sonra cilt iyileşme sürecine girer ve süreç neticesinde lekeli alanların rengi açılır. Bu tedavi cildi hafif tahriş edebileceği gibi kalıcı olarak yara izine de neden olabilir. Bu nedenle dikkatle uygulanması gereken bir prosedürdür.
Leke tedavisi için doğal yöntemler: Her leke türünün doğal tedavilerden fayda görmesi mümkün değildir. Ancak eğer lekeleriniz tıbbi bir durumdan kaynaklanmıyor ise elma sirkesi, aloe vera, meyan kökü özü ve C vitamini fayda edebilir. Bu doğal tedaviler, lekeleri iyileştiren ve cildi yenileyen yöntemlerdir. Doğal tedavi seçeneklerinin etkinliği konusunda doktorunuza danışabilirsiniz.
Leke Tedavisi Öncesi Sonrası
Leke tedavisi yaptıranların öncesi sonrası fotoğrafları ve yorumlarını inceleyerek kendi sonucunuzu tahmin edebilirsiniz. İşte leke tedavisi yaptıranların öncesi sonrası halleri;
Leke Tedavisi İstanbul Lazer Seans Fiyatları
Leke tedavisi fiyatları uygulama yapılacak bölgeye, uygulamaya ve yapılacak seans sayılarına göre değişiklik gösterir. Leke tedavisi fiyatı almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!