Saç mezoterapisi; içerisinde birçok besleyici madde ve ilacın bulunduğu bir karışımın doğrudan saçlı deriye enjekte edilmesidir. Bu uygulama ilk olarak Fransız bir doktor olan Dr. Michel Pistor tarafından bulunmuştur. İlk başta astımlı bir hasta üzerinde mezoterapi benzeri bir uygulama deneyen Pistor 1976 yılında uygulamasını geliştirerek “mezoterapi” terimini ortaya attı. Mezoterapi daha sonra eklem ağrıları, kulak çınlaması ve egzama için kullanılmaya başlanmıştır. Ancak bugün daha çok selülit ve kırışıklıklar gibi cilt sorunlarının kozmetik tedavilerinde tercih edilen bir prosedür haline geldi diyebiliriz. Peki saç mezoterapisi nedir?
Saç Mezoterapisi Nedir?
Saç mezoterapisi ise bu tedavi yönteminin saçları beslemek ve saç büyümesini teşvik etmek üzere uyarlanmış halidir. Saç mezoterapisi oldukça kolay bir uygulamadır ve yan etkisi yok denecek kadar azdır. Bu nedenle özellikle saç ekimi ile kombine olarak uygulanabilen gözde saç bakımı prosedürlerinden biridir. Eğer saç dökülmesi veya saçların zayıflaması ve güçsüzleşmesi gibi sorunlar yaşıyor iseniz ve bu sorunlar herhangi bir sağlık sorunundan kaynaklanmıyor ise mezoterapi tedavisinden fayda görebilirsiniz. Bu tedavide içerisinde saç köklerini ve saç derisini besleyecek mineral, vitamin ve antioksidanlardan oluşan bir kokteyl kullanılır.
Saç Mezoterapisi Nasıl Yapılır?
Öncelikle saç mezoterapisinde kullanılan kokteylin her kişiye özel olarak hazırlandığını belirtmeliyiz. Doktorunuz ihtiyaçlarınıza göre farklı besleyici maddeler ve ilaçları bir araya getirerek size has bir mezoterapi kokteyli hazırlayabilir. Bazen işlem esnasında hiçbir acı hissetmemeniz için doktorunuz lokal anestezi kremi ile uygulama yapılacak bölgeyi uyuşturur. Daha sonra doktorunuz hazırladığı bu kokteyli oldukça ince uçlu iğneler vasıtasıyla saç derinize enjekte eder.
Saç mezoterapisinin tek bir seansı işlemden fayda görmek için yeterli değildir. İşlemden tam verim almanız için birden fazla seans uygulanması gerekir. Tam olarak kaç seans olacağı ise genellikle hastanın ihtiyaçlarına bağlı olarak değişir. Bazen doktorlar yoğun saç dökülmesi olan hastalara yardımcı olmak için haftada dört gün ve dört hafta boyunca yoğun bir mezoterapi uygulaması yaparlar. Eğer hastanın sorunu çok ciddi değilse haftada bir olmak üzere toplamda 6 ila 7 seans uygulama yapılabilir.
Ayrıca doktorlar tedavinin etkilerinin sürdürülmesi için tedavi sonrası mevsim geçiş mezoterapisi uygulayabilirler. Bu prosedür sadece mevsim geçişlerinde uygulanır ve toplamda yılda dört defa tekrarlanır. Eğer tüm bu tedavilere rağmen saç dökülmesi ileri düzeyde ise tek tedavi seçeneği saç ekimi olabilir.
Saç Mezoterapisinin Faydaları
Saç mezoterapisi teknik olarak saç üzerinde faydalı etkilere sahiptir ancak bu konudaki etkinliğini araştıran fazla bilimsel çalışma yoktur. Saç mezoterapisi uygulayan uzmanlar bu prosedürün faydalarını şu şekilde özetliyorlar:
- Saç foliküllerindeki hormonal dengesizlikleri ortadan kaldırır
- Saç foliküllerinin canlı ve güçlü olmak için gereksinim duyduğu temel vitamin ve mineralleri doğrudan saça ulaştırır
- Saç foliküllerine giden kan akışını iyileştirerek daha iyi beslenmelerini sağlar
- Tüm bu etkilerinden ötürü saç dökülmesini azaltabilir ve saçları güçlendirebilir.
Uzmanlar şu konuyu açık ve net bir şekilde belirtirler: saç mezoterapisi erkek tipi saç dökülmesini tamamen tedavi etmez. Ancak şu konuyu da net bir şekilde belirtiler: saç ekimi işlemi sonrası saç derisini besleyerek bu bölgeye olan kan akışını arttırır ve yeni ekilen saç köklerinin güçlü ve canlı bir şekilde uzamasına yardımcı olur. Bu nedenle birçok saç ekim uzmanı saç ekim işleminin akabinde mezoterapi prosedürü uygularlar.
Saç Mezoterapisinin Zararları ve Yan Etkileri
Saç mezoterapisi cildin derinlerine uygulanmadığı için büyük oranda güvenlidir ve ciddi bir yan etkisi olması beklenmez. Ortaya çıkan yan etkiler ise çoğunlukla geçicidir. Bu yan etkiler arasında uygulama bölgesinde hafif ağrı, iltihap, kaşıntı, kızarıklık, enfeksiyon ve hafif baş ağrısı bulunur. Bu tür yan etkileri önlemek amacıyla doktorunuz iltihap karşıtı kremler kullanabilir.
Buna ek olarak bazı kişilerin bu tedaviyi yaptırması sakıncalı olabilir. Genel olarak hamile iseniz, şeker veya kalp hastalığı gibi düzenli ilaç kullanmanızı gerektiren bir hastalığınız var ise ve böbrek yetmezliği durumunda bu tedavi sizin için uygun değildir.
Saç Mezoterapisi Sonrası
İşlem sonrası bazı hususlara dikkat ederek yan etki ve komplikasyon riskini azaltabilirsiniz. Örneğin yüzme havuzu gibi ıslak ve nemli yerlerden uzak durmalısınız. Buna ek olarak güneşten uzak durmalı ve mutlaka güneşe çıkacak iseniz bir şapka ile başınızı güneşten korumalısınız.
Saç Mezoterapisi Öncesi Sonrası
Saç mezoterapisi yaptıranların öncesi sonrası fotoğraflarını inceleyerek, kendi tahmini sonucunuzu hesaplayabilirsiniz. İşte saç mezoterapisi öncesi sonrası fotoğrafları
Saç Mezoterapisi İstanbul Fiyatları
Saç mezoterapisi fiyatları belirlenirken seans sayısı ve kullanılan ilaç miktarı hesaba katılmaktadır. Doğru bir fiyat verebilmek için önce kişinin muayene edilmesi gerekmektedir. Saç mezoterapisi istanbul fiyatları için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!