Saç Ekimi Nasıl Yapılır? Saç Ekimi Yapılışı

 Saç Ekimi Nasıl Yapılır? Saç Ekimi Yapılışı

Saç ekimi operasyonu yaptırmadan önce ve sonra bilmeniz ve dikkat etmeniz gereken konular bulunmaktadır. Peki saç ekimi nasıl yapılır?

Saç Ekimi Nedir?

Saç ekimi, yoğun ve kronik saç dökülmesi sorunu yaşayanlar için kalıcı bir çözüm sunan etkili bir prosedürdür. Saç dökülmesi yetersiz beslenme, bazı sistemik hastalıklar ve genetik yatkınlık gibi birçok nedenden kaynaklanabilir. Bununla beraber en sık görülen ve saç ekimi tedavisine uygun olan saç dökülme nedeni androgenetik alopesidir. Bu tür saç dökülmesinde genetik nedenler ve hormonlar rol oynar. Bu tür saç dökülmesinin en etkili tedavisi saç ekimidir. Saç ekimi prosedürü birden fazla teknik ile gerçekleştirilebilir.

Saç Ekimi Teknikleri

Saç ekimi teknikleri saç ekiminin yapılışını da belirleyecek temel unsudur. Temelde FUT ve FUE olarak değerlendirilen saç ekimi teknikleri farklı detaylar içerir ancak kabataslak işlem benzerdir. Tek fark FUT saç ekiminde donör bölgeden greftler tek tek toplanmaz fakat bu bölgeden deriden kesi alınır. FUE yönteminde ise farklı birkaç teknikten biri kullanılarak greftler kesi yapılmadan tek tek toplanır. Biz daha çok tercih edilen FUE saç ekimi yapılışı üzerinden gideceğiz.

fue saç ekimi

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Saç ekimi birden fazla aşamanın bir araya gelmesinden oluşur. Bu aşamalar eksiksiz ve doğru bir şekilde gerçekleştirildiğinde başarılı ve arzu edilen sonuçlar elde edilebilir. Saç ekimi aşamaları şunlardır:

Saç Ekimi Planlaması

İşlemin ilk aşaması doktorunuzla görüştüğünüz muayene ve planlama aşamasıdır. Bu süreçte doktorunuz sorunlarınızı ve beklentilerinizi dinler ve saç derinizi muayene eder. Böylece saç dökülmesine neden olan bir cilt hastalığınız olup olmadığı anlaşılabilir. Doktorunuz ayrıca başka bir hastalığınız olup olmadığını öğrenmek ve cerrahi bir prosedüre uygun olup olmadığınızı tespit etmek için bazı kan testleri isteyebilir.

İşlem için uygun bir aday olduğunuza karar verilmesi halinde doktorunuz ne kadar greft toplanacağı ve alın çizginizin nasıl olması gerektiği gibi detaylara dair bir planlama yapılır. Greftler ekilecek olan saç köklerini taşıyan yapılardır ve kellik olan bölgeyi kapatmak için yeterli sayıda toplanmaları gerekir.

Lokal anestezi

Tüm planlamalar yapıldıktan sonra işlem gününe gelindiğinde ameliyata başlamadan önce doktorunuz lokal anestezi uygulayabilir. Lokal anestezi sayesinde işlem esnasında hiçbir ağrı ve rahatsızlık duymazsınız. Eğer anestezi alerjiniz var ise işlemden önce bunu doktorunuza mutlaka bildirmelisiniz. Ayrıca kan sulandırıcı ilaç ve bitkisel takviyeler de kan inceltebileceği için kanama riskini neden olabilir. İşlemden birkaç hafta önce bu konular hakkında doktorunuza tam bilgi vermelisiniz.

doğal saç ekimi

Greftlerin Toplanması

Lokal anestezi ile kafa derisi uyuşturulduktan sonra tam olarak saç ekimi işlemine geçilebilir. Doktorunuz öncelikle donör bölgeden greftleri toplayacaktır. Greftler içerisinde birkaç adet saç kökü bulunan deri parçalarıdır. Bu şekilde saç köklerinin canlı kalması sağlanır ve ekim yerine başarıyla ekilebilirler. Doktorunuz birkaç greft toplama yönteminden birini tercih edebilir. Bu yöntemler şunlardır:

Manuel FUE: Eğer doktorunuz FUT değil de FUE metodu ile saç ekimi yapıyorsa mikromotor FUE veya manuel FUE yöntemlerinden birini tercih edebilir. Manuel yöntemde saç kökleri elle tek tek toplanır ve bu klasik FUE yöntemidir. U şeklinde manuel punch isimli bir aletin kullanıldığı bu teknikte belli bir derinliğe kadar girerek greftleri çıkartırlar. Bu esnada aletin tüm kontrolü doktorunuzdadır ve istediği manevrayı rahatlıkla yapabilir.

Mikromotor FUE: Bu yöntemde otomatik bir greft toplama aleti kullanılır. Mikromotor sayesinde otomatik olarak kafa derisine girilir ve saç kökleri hızlı bir şekilde çıkartılır. Bu yöntem hızlı ve kolay greft toplama imkanı sağlasa da doktorun işlem üstünde tam kontrolü yoktur ve saç köklerinin zarar görmesi söz konusu olabilir.

Greftlerin Ekilmesi

Bu aşamada doktorunuz topladığı greftleri kellik olan bölgeye eker. Bunun için FUE’nun geliştirilmiş bir alt tipi olan DHI tekniğini de kullanabilir standart FUE’yu da kullanabilir. Standart FUE’da doktorunuz greftleri ekmeden önce kanal açar. Bu esnada toplanan greftler bir besleme solüsyonunda tutulur. DHI yönteminde ise doktorunuz kanal açma işlemi ile ekim işlemini aynı anda gerçekleştirir. Böylece hem zaman kazanır hem de işlem için saçların tıraş edilmesi gerekmez.

Şakak Ekimi

şakak ekimi sonuçları

 

Saç Ekimi Sonrası Süreç

Saç ekimi sonrası dikkat etmeniz gereken bazı hususlar vardır. Bu hususlara dikkat ederek yeni ekilen saç köklerini maksimum düzeyde koruyabilir ve işlemin başarısını pekiştirebilirsiniz. Öncelikle bu süreçte iyi beslenmeli ve bol su içmelisiniz. Sigara ve alkolden uzak durmak da saçların beslenmesi açısından önemlidir zira sigara saça giden kan akışını azaltırken alkol besin eksikliğine neden olabilir. Bu süreçte ayrıca saçlarınızı güneşten korumalı ve ilk üç gün boyunca güneşe çıkmamalısınız. 3. günden sonra kafanıza değmeyecek fötr şapka gibi bir şapka takabilirsiniz, (bakınız: saç ekiminde şapka kullanımı) Bu süreçte kullanmanız ve kullanmamanız gereken ilaçlar konusunda ise doktorunuz sizi aydınlatacaktır.

Saç Ekimi Öncesi Sonrası Fotoğrafları

İşte saç ekimi öncesi sonrası sonuçları;

saç ekimi elon musk saç ekimi öncesi sonrası saç ekimi sonucu saç ekimi sonuçları

turabi saç ekimi öncesi sonrası

Yorumlar (0)

* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!