Lazer epilasyon ile istenmeyen tüylerden 6-8 seansta kalıcı olarak kurtulabilirsiniz. Çok nadir kişilerde garantili çözüm için 10 seans gerekebilmektedir. Peki lazer epilasyon nedir? lazer epilasyon nasıl yapılır?
Lazer Epilasyon Nedir?
Lazer epilasyon tıp camiasında çeyrek asırdır kullanılan yaygın bir uygulamadır. Bu uygulamada önce işlemin gerçekleştirileceği vücut kısımları temizlenir. Ardından tüylerin kalınlığı, yoğunluğu, deri rengi ve cilt türü gibi faktörlerin detaylı bir analizi çıkarılır. Bu aşamanın akabinde lazer ışınının yarattığı özel ısılar kullanılarak, yani atışlar yapılarak, tüy kökü yok edilir. Lazer epilasyonun en büyük iki avantajı işlemin oldukça ağrısız geçmesi ve sonuçların kalıcı olmasıdır.
Lazer epilasyon uygulamasının temel hedefi, dokulara ve deriye hiçbir şekilde zarar vermeksizin, yalnızca kıl köklerinin kurutulması, tahrip edilmesi ve bir daha uzamaması durumunu sağlamaktır. Eğer hormonal bir hastalık veya anomali mevcut değilse, bireyin kılları lazer epilasyonla doğru bir uygulamadan sonra uzama göstermeyecektir. Lazer epilasyon bir veya birden fazla seans içerebilir.
Lazer Epilasyon Çeşitleri
Temelde 3 adet lazer epilasyon işlemi mevcuttur. (kaynak)Her birinin uygulama ve iyileşme süresi bakımından belirli farkları bulunmaktadır.
1) Alexandrite Lazer Epilasyon: Bu lazer epilasyon türü genellikle açık cilt türlerinde uygulanabilmektedir. Tekniğin avantajlarından en önemlisi, uygulama sonrasında tüylerin cilt yüzeyinden ani bir şekilde uzaklaşmasıdır. Genellikle koyu bir ten rengine sahip, esmer veya açık bir tene sahip olmayan bireylerde bu yöntem tercih edilmez. Bunun en büyük nedeni melanin hormonunun açık ciltle olan yakın ilişkisidir. Alexandrite lazer epilasyon çeşidi; boyun, omuz, dekolte, sırt ve yüz bölgelerinde kullanıldığında, ince yapıya sahip kıllarda artışlara yol açabilmektedir. İşlemin dezavantajlarından birisi de bu yan etkidir.
2) Diode Lazer Epilasyon: Diode lazer tedavisinde kullanılan dalga boyu, geriye kalan lazer epilasyon metotlarına nazaran daha çok uzun olduğundan -ortalama 810 mm- ve yakın mesafede kullanım kolaylığı sunabildiğinden, koyu renge sahip ciltlerde de son derece etkili olabilmektedir. Diğer lazer epilasyon yöntemleriyle karşılaştırıldığında bu uzunluğun avantajı, lazerin deri dokusunda daha alt tabakalara inebilmesidir. Bu faktörler özetle diode lazerin avantajlarıdır.
3) Nd Lazer Epilasyon: Bu epilasyon türü ister açık renge sahip cilt türlerinde, isterse koyu renkli olan cilt türlerinde kolaylıkla uygulanabilir. Bu tedavi türünün bir diğer avantajı tüy inceliğine dair gerçekleştirdiği işlemin kapsayıcılığıdır. Oldukça kalın veya ince olan tüylerde de etkili bir uygulama biçimidir. Diğer yöntemlerle mukayese edildiğinde, işlem esnasında duyulan ağrının biraz daha fazla olduğu söylenebilir. Ancak soğutucu tedavi veya ağrı kesici topikal kremler sayesinde bu acı minimum düzeye indirilebilmektedir. Lazer epilasyon aleti her halükarda bir nebze acıya neden olabilir.
Lazer Epilasyon Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler
Lazer epilasyon sonraSI dikkat edilmesi gerekenler kolay yollardan alınabilecek tedbirleri içermektedir. Güneş ışınları ve solaryum ısısı gibi UV ışınları içeren durumlardan sakınmak gerekir. Epilasyonu takip eden 15 gün içinde muhakkak doğru bir faktöre sahip güneş koruyucu kullanılmalıdır. Mümkünse güneş ışınlarından olabildiğince uzak durulmalıdır. En az 10 gün boyunca peeling ya da benzer ürünleri cilde uygulamamak önemlidir. Epilasyonu takip eden 48 saat içinde uygulamanın gerçekleştirildiği yerleri kaşımamak gerekir. Ayrıca sıcak suyla duş almak veya parfüm sıkmak da oldukça sakıncalıdır. Bunlara dikkat edilirse yan etkilerden korunmak mümkün olur ve epilasyon başarıyla tamamlanabilir. Aksi taktirde kızarıklık, tahriş ve diğer bazı yan etkilerle karşılaşmak an meselesi olur. Ayrıca epilasyonun amacına ulaşması sekteye uğratılabilir.
Lazer Epilasyon Zararlı Mı?
Hafif tahriş ile beraber kızarıklık, geçici lekelenme veya hafif düzeyde yanıkların oluşması komplikasyon ve yan etkiler sınıfına girmektedir. Yanık oluşumu oldukça ender rastlanan bir durumdur. Kızarıklık ise lazer epilasyonunun ardından çoğunlukla görülebilir. Kızarıklık kısa bir zaman içinde son bulmaktadır. Genel hatlarıyla bakacak olursak lazer epilasyon; kalıcı zararlara yol açmayan, yan etkileri genellikle düşük ve nihayetinde zararsız sayılabilecek bir işlemdir. Yan etkilerin artış göstermemesi için tedavi sonrası kurallara dikkat edilmesi yeterli olacaktır.
Hepatit b hastaları lazer epilasyon yaptırabilir mi?
Hepatit-B hastalığı olanlar lazer epilasyon yaptıramazlar. Ayrıca istenen yaş aralığının altında olup, kıl gelişimi istenen seviyede olmayan kişiler de bu tedavi biçiminden yararlanamaz. Hamile kadınlar, deri rahatsızlığı mevcut olanlar da lazer epilasyona uygun olmayan bireyler arasındadır.
Lazer Epilasyon Öncesi Sonrası
Lazer epilasyon öncesi sonrası fotoğrafları aşağıda listelenmiştir.
Lazer Epilasyon İstanbul Fiyatları
Lazer epilasyon fiyatları yapılacak seans sayısına ve kişinin kıl tipine göre değişiklik gösterebilmektedir. Lazer epilasyon fiyatı almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!