Protez Tırnak Modelleri ile İstanbul Protez Tırnak Fiyatları

 Protez Tırnak Modelleri ile İstanbul Protez Tırnak Fiyatları

Protez tırnak modelleri ile hayalinizdeki tırnaklara ve tırnak tasarımına kavuşabilirsiniz. Peki protez tırnak nedir?  İstediğiniz tırnaklara kavuşmanızı sağlayan protez tırnak uygulamalarından hangisini yaptıracaksınız?

Protez Tırnak Nedir?

Protez tırnak bireyin tırnaklarının üstüne uygulanan yapay bir tırnaktır. Uygulanmadan önce tırnaklara bir çeşit koruyucu işlemi yapılır. Takılan protez tırnak altta kalan hakiki tırnağa zarar vermez. Bu yapay ve dayanıklılığı görece arttırılmış tırnak; akrilik, pudra veya jel ile uygulanabilir.  Renk, biçim ve uzunluk kişinin tercihine göre dizayn edilebilmektedir. Bu tırnak uygulamasından, cinsiyet ve yaş fark etmeksizin her birey yararlanabilir. Bu durumda, bir tür deri hastalığına sahip olunmaması dikkate alınmalıdır. Protez tırnak uygulamasında şatafatlı veya büyük tırnaklar taktırmanız zorunlu değildir. Bunun yerine daha minimal örnekler tercih edilebilir.

protez tırnak

Kimler Protez Tırnak Yaptırabilir?

Tırnakları biçimsiz olan, çok yavaş büyüyen veya artık takma tırnak takıp çıkartmaktan bıkan kadın bireyler protez tırnak yaptırabilir. Protez tırnak uygulamasından tırnak etlerini veya tırnakların kendisini ısırma alışkanlığı bulunan bireyler yaptırabilir. Tırnakların görüntüsünü estetik açıdan itici bulan kişiler protez tırnak uygulamasından yararlanabilir. Ayrıca tırnak yapısı çatlamaya veya kırılmaya müsait, hassas ve dayanıksız olan bireyler de protez işlemine başvurabilir. Bazı tırnaklar çatlamaya, aşınmaya, pürüzlenmeye eğilimlidir. Bu türden tırnaklardaki sorunların kalıcı çözümlerinden bir tanesi de protez tırnak uygulamasıdır.

Bunların haricinde devamlı manikür işlemi görmekten sıkılanlar, tırnak sararması yaşayanlar, tırnaklarını yeme alışkanlığından vazgeçmekte güçlük yaşayanlar ve tırnak sorunları çözüldükten sonra oluşan görüntüyü kapatmak isteyenler de protez tırnak uygulamasından yararlanabilirler.

Protez Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır?

Tırnaklar vücudun en kırılgan bölgelerinden birisidir. Özellikle işlem gördüklerinde bir süre için hassaslaşmaya eğilim gösterirler. Bu bakımdan protez tırnak sonrası bakım da önemlidir. Uygulama sonrasındaki protez tırnak bakımı

Protez Tırnak için Gerekli Malzemeler

Protez tırnak yapımında ve kullanımında birçok malzeme kullanılmaktadır. Bunlardan en önemlilerini aşağıdaki gibi sıralamak mümkündür:

  • Akrilik likit
  • Akrilik toz
  • Özel kesim törpü
  • Buffer
  • Temizleme ürünleri
  • İp kesme makası
  • Yağ arındırıcı
  • Fırça
  • Jel fırçası
  • UV ayarlı lamba
  • Cila
  • Özel bakım yağı

Protez tırnakta her bir işlem için ayrı fırça, törpü, temizleme mendili gerekebilmektedir. Bunların hepsi işleme uygun olarak üretilmiş olan ekipmanlardır.

Protez Tırnak Çeşitleri

Protez tırnakların takılması için birden fazla uygulama bulunur. Bunlardaki temel çalışma mantığı; özel sıvıların aktif olarak kullanıldığı, akriliğin, pudranın veya jelin yardımıyla gerçekleştirilen bir mekanizmadır. İşte protez tırnak çeşitleri;

Dipping tekniği: Özel işlemlerden geçirilen yapay tırnakların özel yapıştırıcı vasıtasıyla ve toz pudra kullanılarak parmağa uygulanması tekniği olup, sık sık tercih edilmektedir.

Akrilik tekniği: Bu yöntemde toz pudra ve özel sıvı birleştirilir, bu karışım tırnağın tabakasına uygulanır ve UV kullanan cihaz sayesinde kurutulur. Böylece tırnak hızlı bir şekilde sertleşir ve yerine oturur. Akrilik maddesi bakterilerin uzak durduğu bir bileşendir. Bu yüzden enfeksiyon ihtimalini kısmen de olsa azaltır.

Jel tekniği: Yaygın olarak kullanılan bu yöntem, tırnak kısmının ucuna uygulanan protezin hemen altındaki boşluğun üstüne işlemde kullanılan sıvının sürülmesiyle başlar. Daha sonra tırnak UV ile kurutulur. Ardından ışık ile tırnak bölgesi katılaştırılır. Böylece jel sayesinde oluşturulan protez tırnak şekillendirilmiş olunur.

Protez Tırnak Nasıl Çıkarılır?

Protez tırnakların çıkarılması için temelde alüminyum folyo, aseton ve elbette temel ekipman olarak tırnak itici bir çubuk aleti gerekli olacaktır. Pamuklara aseton bandırılarak tırnak yüzeyinin üstüne konumlandırılabilir. Bundan sonraki aşama pamukla kaplanan tırnak yüzeyini alüminyum folyoyla uygun ebatlarda kaplamaktır. Alüminyum folyonun daha parlak tarafının iç kısma doğru konumlandırılması daha da uygun olacaktır. Bu yöntemin yanı sıra uzman hekimler daha farklı tekniklere başvurabilirler. İşlemin gidişatına göre yöntemler farklılık arz edebilmektedir.

Protez Tırnak Kalıcı Mı?

Protez tırnak, doğru bakım yolları uygulandığı zaman ömrü uzun bir uygulamadır ancak ne yazık ki kalıcı değildir. Ortalama olarak 1 ay ila 4 ay arasında genel bir ömrü vardır. Bakımların yerli yerinde gerçekleştirilmesi, işlem sonrasında dikkat edilmesi gereken hususlara özen gösterilmesi durumunda kullanım süresi 6 ayı bulabilmektedir. Protez tırnaklar gerçek tırnak yapısına zarar vermediği için, bu süreden kısa bir süre sonra tekrardan işlem yaptırılabilir. Böylece hayat boyunca protez tırnakları kısa zaman aralıkları bırakarak kullanmanız mümkündür.

Protez Tırnak Öncesi Sonrası Fotoğrafları

Protez tırnak öncesi sonrası fotoğrafları şu şekildedir;

protez tırnak öncesi sonrası protez tırnak nedir

Protez Tırnak İstanbul Fiyatları

Protez tırnak fiyatları almak ve harika tırnaklara kavuşmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. En avantajlı ve kampanyalı protez tırnak fiyatı için bültene abone olabilirsiniz.

Yorumlar (0)

* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!